firma prestigioasa - job description

Testerul raspunde de calitatea produsului...!?

True -- "Feature"
1
25%
False --BUG:D
3
75%
 
Total votes : 4

firma prestigioasa - job description

Postby testassured » Tue Mar 04, 2008 6:26 pm

Ma uitam pe un site de joburi si gasisem ceva interesant pe acolo. Era un job de testing pe Macintosh, iar firma de notorietate. La job descripton am gasit ceva ... care mi se pare ca trebuie supus analizei: Testerul raspunde de calitatea produsului, el fiind ultima veriga intre produsul finit si utilizator..
User avatar
testassured
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 23, 2008 1:04 pm

Re: firma prestigioasa - job description

Postby SQA » Tue Mar 18, 2008 4:37 pm

Testerul raspunde de calitatea produsului
- partial pot spune ca sunt de acord cu aceasta remarca. Testerul ajuta la imbunatatirea calitatii unui produs dar nu este responsabil in totalitate de calitatea acestuia.

....el fiind ultima veriga intre produsul finit si utilizator..
- nu, testerul nu este ultima veriga; exprimarea este plastica :) dar sa nu uitam ca exista manageri de calitate si project manageri responsabili de obiectivele asumate la inceputul unui proiect.
Testerul poate, intr-adevar juca rolul de "avocatul clientului" reprezentand interesele acestuia. Pacat ca ceilalti actori din procesul de dezvoltare software isi aduc aminte si iau in considerare acest rol al testerului doar in momentul final (dupa livrarea unui produs) cand apar "nemultumirile" , nu si in momentele de dezvoltare cand, de cele mai multe ori rolul testerului este de cele mai multe ori subapreciat.
Totul despre testarea software - http://www.testing-software.ro
User avatar
SQA
 
Posts: 63
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:15 pm
Location: Bucharest

Re: firma prestigioasa - job description

Postby mihaiio » Wed Sep 24, 2008 9:51 am

Degeaba ai 1000 de testeri care se testeaza o aplicatie cata vreme programatorii introduc mereu bug-uri. In cele din urma, actiunea defensiva-preventiva pe care o desfasoara testerii va ceda. Trebuie ca testerii sa atace si sa atraga atentia asupra gravitatii situatiei, iar managementul sa impuna niste standarde si guidelines care sa faca developerii constienti si responsabili de calitatea muncii lor. Deci, toti trebuie sa raspunda de calitatea produsului.
mihaiio
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:37 pm


Return to Funny stuff

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron