Bine ati venit pe primul forum romanesc de testare software!

Bine ati venit pe primul forum romanesc de testare software!

Bine ati venit pe primul forum romanesc de testare software!

Postby SQA » Tue Jan 22, 2008 2:46 pm

Software Testing Forum, este primul forum din Romania dedicat acestui subiect.

De ce un forum de SQA?

Software Quality Assurance este un domeniu relativ nou in Romania. Necesitatea introducerii in procesul de dezvoltarea software a acestei componente a venit ca urmare a maturizarii si profesionalizarii domeniului software la noi in tara.

Resursele din domenil IT au fost demonstrate atat pe plan intern cat si pe plan international. Dezvoltarea de produse si servicii software a luat o mare aploare.

Competitia intre diversi provideri de produse si servicii software, a determinat cerinta de eficientizare al procesului si al produselor livrate. Calitatea produselor a devenit astfel o necesitate.

Dar, pentru asigurarea calitatii software se impune o buna cunoastere a ceea ce inseamna calitatea, a tehnicilor si metodologiilor care trebuie sa sustina acest proces.

Piata romaneasca a joburilor IT din sectorul calitatii si testatii cunoaste o mare expansiune. Cererea de specialisti in domeniu depaseste cu mult resursele de pe piata muncii.

O chestiune delicata in acest sens o constituie chiar formarea specialistilor in acest domeniu. Din pacate, scoala romaneasca nu furnizeaza inca programe educationale si de formare in acest sens. Ofera privata de cursuri SQA&Testare este de asemenea aproape inexistenta.

Cel mai bine inteleg acest fapt chiar oamenii implicati acum in domeniul SQA. Oameni care au pornit pe acest drum fara a avea o baza teoretica sau practica. Ei stiu cel mai bine, ca de cele mai multe ori, formare in acest domeniu inseamna asumarea unui rol de autodidact.

Cati dintre voi, dragi manageri ati fost pusi in pozitia de a angaja oameni fara experienta in testare?

Si mai ales, cati dintre voi, dragi testeri ati fost pusi in situatia de a va documenta utilizand resursele oferite de internet?

De aceea, ideea unui forum SQA. In ideea de a invata din experientele si cunostintelor celor ce se afla deja in domeniu.

Asadar, sa ne constituim intr-o comunitate a specialistilor din domeniul SQA.

Un loc in care poti afla ce anume inseamna SQA. Un loc in care intreband vei afla raspunsul la problemele tale. Un loc unde experienta ta ne va ajuta sa ne definim mai bine domeniul si importanta acestuia in asigurarea calitatii software in Romania.

Bine ati venit!
User avatar
SQA
 
Posts: 63
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:15 pm
Location: Bucharest

Return to Bine ati venit!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron